Unieke uitgave Taal in de context van W&T

Posted on Updated on

Op 1 juli verscheen de publicatie Taal in de context van W&T, een uitgave met de meest recente wetenschappelijke inzichten over integratie van het vak Taal met de rijke context van Wetenschap & Technologie. Deze publicatie is een unieke cocreatie van TechYourFuture samen met onder andere Platform Bètatechniek en Expertisecentrum Nederlands.

Tien concrete lesvoorbeelden

Door de praktische insteek van deze publicatie kan het direct worden toegepast in de klas. Het boek geeft tien voorbeelden van concrete lessen voor het basisonderwijs waarbij W&T en taal worden geïntegreerd.Taal vormt een belangrijke basis in het primair onderwijs. Taal komt overal terug in de belevingswereld van kinderen, maar de ontwikkeling van taal kan ook in vele verschillende settings worden gestimuleerd. Door met W&T aan de slag te gaan, ontstaat er een rijke context waarbij de taalontwikkeling van leerlingen goed kan worden gestimuleerd, terwijl tegelijkertijd W&T-vaardigheden als creativiteit, vindingrijkheid, kritisch denken en ondernemerschap worden ontwikkeld. Deze uitgave biedt inhoudelijke achtergrond en praktische lessen per groep.http://www.techyourfuture.nl/a-679/unieke-uitgave-taal-in-de-context-van-wt

download

Unieke cocreatie

Deze publicatie is tot stand gekomen in het kader van het innovatieprogramma van Kiezen voor Technologie. De uitvoering is mogelijk gemaakt door het Platform Bèta Techniek in samenwerking met TechYourFuture, Expertisecentrum Nederlands, Radboud Universiteit, Windesheim Flevoland, Saxion, Universiteit Twente en Rijksuniversiteit Groningen. Met daarnaast inhoudelijke bijdragen van Universiteit Utrecht, Lon4kids, Hein van den Bemt (Expertisecentrum Wetenschap &Technologie Zuid-Holland), Marnix Academie en Onderwijs- en Taaladvies.

Conferentie Taal & Technologie 

Hoe je W&T logisch kunt combineren met taal ontdek je tijdens de conferentie Taal & Technologie. Leer hoe je de rijke context van W&T kunt inzetten tijdens je taalles. Op 23 november kun je tal van workshops volgen en krijg je praktische handreikingen die je meteen in je eigen klas en school kunt toepassen. Keynote spreker Symen van der Zee, Saxion lector Wetenschap & Techniek in het onderwijs, neemt je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van W&T-onderwijs. Deze conferentie is bedoeld voor pedagogisch medewerkers KDV en BSO, leerkrachten, directeuren en bestuurders in het primair onderwijs.taal-technologie_logo

Wetenschap & Technologie integreren in bestaande vakken

Wetenschap en technologie (W&T) biedt vele mogelijkheden tot vakintegratie. Deze verbinding schept ruimte in het curriculum en maakt experimenteren met W&T mogelijk ter voorbereiding op 2020, waarin W&T op alle basisscholen in het curriculum moet zijn opgenomen. Om te ondersteunen bij het zetten van de eerste stap zijn drie praktische publicaties ontwikkeld binnen de serie De rijke context van W&T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =